Jul og Advent

Det er jo en liten stund til enda, men mens vi venter er det koselig å gå på litt Juleshopping :) Alle har vel julepynt liggende fra ifjord men det er jo gøy med noe nytt :) Nå har jeg tråla nettbutikker igjennom for å finne litt fine ting, og kanskje inspirere dere litt :) 


Søte bokstaver, Julestjerne og Putetrekk fra Kremmerhuset :)


Filtduk til å ha under juletreet, adventskalender til pakker, og to søte kuler, passer like godt i vinduet som på treet. Alt dette er også fra Kremmerhuset. 


Rødt blondebånd til å f.eks pynte kubbelys med, Skilt til å henge hvor du måtte ønske, Gløggte for de som drikker det, og en søt skål til julemarsipan. Kremmerhuset. 


Tall til adventslysene, Fat som kan bli fint med adventslys og en søt pute. Kremmerhuset. 


Enda ett fat som kan brukes til advents"stake", Adventste, og en fin vase som hadde gjort seg med svibel i :) Kremmerhuset. 


Adventsstaker og englevinger. Fra Landstil. 


Krukke til julegodteriet. Fra Landstil.


Søt pynt og pute fra Sofies Villa. 

Jeg tror det er litt for alle her :) Hos oss blir det White Christmas i år :) For 2år siden var ALT rødt her til Jul, jeg tror ikke jeg har noen bilder av det lenger, ifjord var det litt mindre rødt, og i år blir det forhåpentligvis ikke noe rødt. Vet at rødt er en farge som alle bruker i juletiden, det er en varm farge det, og jeg synes jo det er fint å se hos andre, men jeg er ikke noe fan av det og vil helst ha hvitt, heller pynte opp f.eks ett par hvite lys med litt rødt bånd :) Dette er veldig smak og behag, men nå så er det så mye utvalg i julepynt, og man trenger ikke nødvendigvis å ha huset fult av nisser til jul, jeg er mer for å ha engler :) Vi har jo alle forskjellig stil og smak hele året ellers, hvorfor ikke gjøre vårt eget ut av juledekoreringen også? :) 


Lyslykt i sink og konglekranser. Fra Sofies Villa. 


Julestrømpe av strie. Denne er i mine øyne mye mer sjarmerende enn en med masse nisser på ;) Har du en striesekk liggende, nål og tråd så klarer du fint å lage denne selv :) Kanskje sette på ett strykemerke? Denne har jeg funnet på Sofies Villa. Visste du at du kan lage strykemerker til puter o.l selv? Jeg husker ikke hva det papiret heter, men jeg vet de har det på Clas Ohlson, kjøpe en pakke med sånne ark, bare forklar i ekspedisjonen hva de skal brukes til også skriver du ut de bildene du vil ha på de fra pc'n :) 

Er det mange av dere som har Juleverksted i disse tider?:) Hører og ser det er mange som har det, møtes en jentegjeng, skravler, kanskje deler en flaske champagne og lager masse fin julepynt :) Ser så koselig ut,men har av erfaring funnet ut at sånne ting er veldig vanskelig å få til, når alle mine venner også har barn, alle er på jobb, og det må ordnes barnevakt, og det må klaffe for alle, det er ikke alltid like lett. Men, det er viktig å finne på litt andre ting å ikke bare være mamma hele tiden:) Jeg er mamma fra tidlig morgen og til leggetid, når Leon legger seg på kvelden, så har jeg tid for meg selv til å gjøre hva jeg vil, "AnitaTid" :) 

Idag har Leon hatt fri fra bhg, så vi har bakt og hatt besøk av to venninner og barna deres :) Leon har kosa seg masse :) Er ikke så kjedelig å være hjemme når man får besøk :) Litt mer kjedelig å være hjemme alene med mamma en HEL dag :) 

Rett før middagstid, når besøket skulle reise, hadde jeg satt inn kaffekopper osv på kjøkkenbenken, men ikke helt kaffen ut av koppene, da tar Leon den ene koppen å kaster den bortover kjøkkenet, så det spruta kaffe over HELE innredningen, veggene, og tilogmed taket hadde kaffeflekker:P Så nå er kjøkkenet vasket rundt og ferdig til jul :P Kjekt med litt ekstra jobb :)

Leon er nå i seng, for vi har vært oppe store deler av natta som var, da han IKKE ville sove. Håpe han sover denne natta så han er oppladet til en dag i bhg imorra:) Jeg skal være husmor ikveld, og jeg håper klokka ikke løper fra meg, så jeg kunne lagt ferdig noen kort :) 

Ett lite spørsmål til dere. Ang JULEKORT. Jeg vet at ett Julekort skal være med bilde som er preget av høytid og vinter, men jeg har ett kjempe fint bilde av Leon som ble tatt når vi var i Tyrkia i sommer, blir det litt rart å ha det på ett julekort? Synes kanskje det blir litt rart selv, men det er jo så fint da :) Blir ikke så mye finere som man tar bilde ute nå, for det er jo bare grått og trist ute nå om dagen. 

Idag, den 8 november har verdens beste venninne bursdag, og jeg synes hun fortjener en hedersplass på bloggen idag :) 


Gratulerer så mye med dagen Marte mor :) 

Til slutt, InteriørOppdraget mitt, nå har det kommet på steiner på muren der, og på fredag skal jeg dit for å få litt oversikt over hva som skal gjøres i nærmeste fremtid og samt finne frem skatter som fortjener å bli sett :) Jeg skal poste bilde senere. Er det noen som kan gjette hvilken stil det blir i huset?:)

Ha en fortsatt fin kveld:) 

Vi blogges :) 

 

 

18 kommentarer

Aina

08.nov.2011 kl.19:47

Gleder meg kjempe mye til jul<3

jeeo

08.nov.2011 kl.19:48

mye fint der ja.

Rart å tenke på at det er 8 november å ikke et snøfnugg i øseriket.

Jeg har foresten en ny spørrerunde på bloggen min, ta en tur innom å still meg noen spørsmål om du vil, svarer i kveld om jeg har fått nok :) http://jeeo.blogg.no/1320776921_blogginspirasjon.html#comment

fashionmama

08.nov.2011 kl.19:48

Aina: Det gjør jeg også :) Koselig tid :)

victoriabsverden

08.nov.2011 kl.19:50

Hallo,så fin blogg :)

Sjekke ut min og kanskje kommentere ?

Hadde betydd mye for lille meg <3

- Vic

fashionmama

08.nov.2011 kl.19:50

jeeo: Det er ikke snø her heller :) Den kan komme 1 desember :)

fashionmama

08.nov.2011 kl.19:51

victoriabsverden: Takk for det :) Jeg skal ta en kikk på siden din :)

pixietrixie

08.nov.2011 kl.19:52

de rødmønstrede "god jul"-bokstavene fra kremmerhuset har jeg ønsket meg en stund nå, det blir nok litt juleshopping der ja! :) Kremmerhuset har forresten en helt egen julete om jeg ikke husker feil! ;)

Annet enn det er det juleverksted her nesten hver dag i disse dager, vi feirer jul alene for første gang i år og lager våre egne tradisjoner. Alle julegavene og det meste av pynten blir hjemmelaget, så da gjelder det å ha god tid og starte tidlig. Hjemmelagede såper, leppomader og drops står på gavelista i år:)

miahoney

08.nov.2011 kl.19:53

Fin julepynt :) likte spesielt den puta med fuglen på :)

fashionmama

08.nov.2011 kl.19:59

pixietrixie: Ja, de har julete på Kremmerhuset :) Rød etikett på den :) Så koselig da :) Man skal bruke tiden frem til jul å kose seg :) Så kreativ du er :)

lasts

08.nov.2011 kl.20:03

Åh, nå kjenner jeg at jeg gleder meg til jul! :D

Marte

08.nov.2011 kl.20:10

Stor klem til verdens grommeste frøken :D Masse glad i deg <3

Martemor :D

fashionmama

08.nov.2011 kl.20:12

Marte: <3

Caroline Vollen

08.nov.2011 kl.20:21

Har konkurranse på bloggen min, der du kan vinne ett gavekort på 250 kr, håper du blir med :-)

Charlene

08.nov.2011 kl.20:51

Åh som jeg gleder meg til å pynte til jul. Var innom Kremmerhuset idag faktisk, de har fått inn sååå mye fint til jul <3

fashionmama

08.nov.2011 kl.20:59

Charlene: Ja, det er like gøy hvert år :) Man pynter heller aldri likt hvert år :)
Så mye fint :) gleder meg sånn til jul :)
Hei! :) Har du sendt pakken jeg vant i giveawayen? Sendte deg adressen for en stund siden.

fashionmama

09.nov.2011 kl.21:15

Maja & Thea: Hei :) Jeg beklager å ha glemt det, sitter i skrivende stund å leter etter adressen din:) Fant den på mailen nå, så pakken sendes imorgen :)

Skriv en ny kommentar

fashionmama

fashionmama

23, Nordre Land

Jente på 23 år :) Alenemamma for lille Leon på 2år :) Utdannet hjelpepleier, men skal sette meg på skolebenken igjen :) På bloggen kommer dere til å lese om klær,sminke,sko, interiør og ellers daglige ting som opptar meg. Kommer ikke til å dele så mye ang Leon, da han er ett barn. Regner med det er forståelse for det blandt andre mødre :)

Kategorier

Arkiv

hits